Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos céklakrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  A megmosott kezeletlen narancsról a héj sárga rétegét zöldséghámozóval lehúzzuk, vékony csíkokra metéljük és félretesszük. Ezután az összes narancs héját éles késsel levágjuk úgy, hogy a fehér réteget teljesen eltávolítjuk, majd a gerezdeket kifilézzük. A céklát durvára daraboljuk. (Használjunk gumikesztyűt vagy egyszer használatos konyhai kesztyűt, hogy a leve ne fogja össze a kezünket.)
  2. A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk, és a fazékban felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a narancsot és a céklát, felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és lassú tűzön főzzük 10 percig. Végül botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Adagonként tálkákba vagy mélytányérokba merjük, megszórjuk a félretett narancshéjjal, és 1-1 ek tejföllel, valamint bazsalikomlevelekkel díszítjük.

ILLATOS-NARANCSOS >>> 

CÉKLÁS FINOMSÁGOK >>> 

SALOTTÁVAL KÉSZÜLT RECEPTEK >>> 

Különlegesebb lesz a levesed, ha gremolatával megszórva tálalod. Ehhez a kezeletlen narancs apróra kockázott sárga héját keverd össze 1/2 csokor petrezselyem vagy bazsalikom finomra aprított leveleivel és 4 dkg felaprított sózott, pörkölt kesudióval, majd tedd a hűtőbe egy rövid időre, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss