Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-ananászos jégkrém

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1⁄2 db ananász
  • 3 db narancs
  • 3 tk méz
  • 150 ml ananászlé (hideg)

Elkészítés

  1. Az ananászt meghámozzuj, a húsát levágjuk a torzsáról. Kivágjuk belőle a kemény „szemeket”, majd durvára aprítjuk, és turmixgépbe tesszük. A narancsot meghámozzuk vastagon, éles késsel kivágjuk a filéket a hártyák közül, a levét felfogjuk. A húsát és a levét a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mézet, majd elkezdjük összeturmixolni. Több adagban hozzáadunk annyi ananászlét, hogy a végeredmény ne egy túl sűrű püré legyen. 
  2. A pürét átpasszírozzuk, majd a jégkrémformákba adagoljuk. Ezután 4-5 órára fagyasztóba tesszük, ám de az sem baj, ha egy egész éjszaká otthagyjuk.
  3. Az első óra elteltével, ha már kezd megszilárdulni a jégkrém, nyomjunk a formákba egy-egy fa jégkrémpálcikát, és így fagyasszuk tovább.

OREÓS MUFFIN EGYSZERŰEN >>> 

SÜTÉS NÉLKÜLI BARACKOS SÜTI >>> 

GYÜMÖLCSRIZS ERDEI GYÜMÖLCSÖKKEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek