Narancsos-ananászos jégkrém

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Az ananászt meghámozzuj, a húsát levágjuk a torzsáról. Kivágjuk belőle a kemény „szemeket”, majd durvára aprítjuk, és turmixgépbe tesszük. A narancsot meghámozzuk vastagon, éles késsel kivágjuk a filéket a hártyák közül, a levét felfogjuk. A húsát és a levét a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mézet, majd elkezdjük összeturmixolni. Több adagban hozzáadunk annyi ananászlét, hogy a végeredmény ne egy túl sűrű püré legyen. 
    2. A pürét átpasszírozzuk, majd a jégkrémformákba adagoljuk. Ezután 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára fagyasztóba tesszük.
    3. Az első óra elteltével, ha már kezd megszilárdulni a jégkrém, nyomjunk a formákba egy-egy fa jégkrémpálcikát, és így fagyasszuk tovább.

     

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss