Elkészítés: A tojásokat robotgéppel a cukor hozzáadásával habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Beleszórjuk az áfonyát és az apróra vágott narancsot, majd jól összeforgatjuk. Kivajazott, teflonos koszorú formába öntjük a massza felét, a maradékba kakaóport teszünk. Ezt is a formába öntve ujjunkkal vagy kanál nyelével megmárványozzuk (kereszt- és hosszanti irányban áthuzogatjuk).
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Nem árt a tűpróba sem, mielőtt a sütőből kivennénk. A formában hagyjuk kihűlni.
A formából kiborítjuk, a tetejét megszórhatjuk kakaóporral, porcukorral is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre