hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancslikőrös palcsinta (Crêpe Suzette)

45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 1 ek cukorral, a sóval, az egész tojásokkal és a sárgájával. Adagonként beledolgozzuk a tejet és a szódavizet, majd 15 percig pihentetjük. Közben a megmosott narancsot megtöröljük, a héját vékony csíkokban lehúzzuk, a húsát pedig felszeleteljük.
  2. Egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, felhevítjük, és rámerünk egy kevés tésztamasszát. A serpenyőt mozgatva hagyjuk, hogy szétterüljön, majd mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy további 11 db palacsintát sütünk.
  3. Egy tiszta serpenyőben világosra karamellizáljuk a megmaradt 3 ek cukrot. Hozzáadjuk a vajat, összemelegítjük, és kevergetve felengedjük a narancslével. Belehelyezzük a narancsszeleteket, mindkét oldalon kb. 1 percig pároljuk őket, majd kivesszük.
  4. A narancshéjat és a likőrt a karamellás folyadékba keverjük. Egyenként áthúzzuk rajta a palacsintákat, majd négyrét hajtva egy tálra helyezzük őket, hogy fedjék egymást. Meglocsoljuk őket a kissé megmelegített brandyvel, majd meggyújtjuk. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Francia Grand Marnier vagy Cointreau likőrrel az igazi.A narancs héját julienne-vágóval tudod a leggyorsabban és egyenletesen vékony csíkokban lehúzni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss