Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancslekvár II.

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár.

Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva kb. 20 percig főzzük a héjakat.

Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat, és a hártyákat is - ez eléggé időigényes. A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, és kb. 1 órán át főzzük a lekvárt. Én az első forrás után össze szoktam turmixolni.

Üvegbe töltjük.

Megjegyzés

Ha pikánsabbra akarjuk, belefőzhetünk szegfűszeget is, melyet az üvegbetöltés előtt kiszedünk a lekvárból. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss