Elkészítés: A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár.
Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva kb. 20 percig főzzük a héjakat.
Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat, és a hártyákat is - ez eléggé időigényes. A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, és kb. 1 órán át főzzük a lekvárt. Én az első forrás után össze szoktam turmixolni.
Üvegbe töltjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre