Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancskrémes torta II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 dl 100%-os narancslé
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • A díszítéshez:
  • narancs
  • kivi

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegytem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőbe 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.

Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.

A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém, felkeverem, a keményre vert tejszínhabot beleforgatom óvatosan.

A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)

A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss