hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancskrémes roló

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát felengedjük. A tejszínből kemény habot verünk.
Elkészítés: A narancslé feléhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, és felforraljuk. Feloldjuk benne a zselatint. A vaníliapudingot simára keverjük a maradék narancslével, majd folytonosan kevergetve, lassan hozzáöntjük a forrásban lévő narancsléhez. Kis lángon kb. 1 percig forraljuk. A forró krémet keverőtálba öntjük, hagyjuk, hogy kissé kihűljön, de nem szabad összeállnia. Először a tejszínhab felét gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a narancskrémbe, majd óvatosan hozzákeverjük a másik felét is. Fóliával letakarjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, lisztezett deszkára rakjuk, és felvert tojással beecseteljük. Hosszában 8 azonos szélességű csíkra szabdaljuk. A csíkokat kb. 2 cm átmérőjű, 15 cm hosszú, előzőleg finoman beolajozott rolósütő kúpokra csavarjuk úgy, hogy a csíkok szélei kissé fedjék egymást. A tésztát kívülről bekenjük tojással, a kúpokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokon, 10 percig, majd 190 fokon további 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztahengereket óvatosan leválasztjuk a kúpokról. A narancskrémet nyomózsákba töltjük, és megtöltjük vele a rolókat. A hengereket hosszában ketté is vághatjuk, ekkor az egyik felét megtöltjük a krémmel, a másik felét óvatosan rányomjuk. Narancs és grapefruit salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss