Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancskrémes korongok

bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • csipet só
  • A krémez:
  • 2 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 narancs reszelt héja és kifacsart leve
  • 1 kanál narancsvirágvíz
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 10 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 10 dkg finom porcukor
  • kb. 1 citrom szűrt leve
  • késhegynyi piros ételfesték (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A krém hozzávalóit - a vaj kivételével - lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Hidegre tesszük.

A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kekszkiszúróval kiszúrjuk (felét középen is), majd világosra sütjük és kihűtjük.

Közben a mázhoz a porcukorba késhegynyi ételfestéket teszünk, és összekeverjük annyi citromlével, amennyitől tejföl sűrűségű lesz. A mázzal megkenjük a lyukas kekszeket, száradni hagyjuk.

A krémmel összeragasztjuk a teli kekszeket a lyukas darabokkal.

Megjegyzés

Nagyon finom, egyszerű süti. Ételfesték helyett használhatunk céklaport. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss