hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napsárga barackdzsem

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöt mosás után forrásban lévő vízbe teszem 3-4 percig, kiszedem, hagyom hűlni egy kicsi, majd a héjat, magot eltávolítom, majd egy nagyobb szitára helyezve a levét kicsöpögtetem, így csak a gyümölcs húsa marad (a kicsöpögött lét szörpnek fel lehet használni). A gyümölcsöhús felét turmixolom, felét kézzel darabosra gyúrom, együtt felforralom, ekkor teszem bele a cukrot, 3 kávéskanál citromsavat, egy pici nátrium beonzoátot (1 pici kávéskanállal). A cukor elolvadása forrástól számítva 5 perc, keverni kell folyamatosan, ezután kész, leveszem a tűzről. A habot leszedem, ha van.
Mivel utolsó percekben teszem a cukrot bele, így nem karamelázódik és a héját is leszedtem, citromsav hozzáadásával két év múlva is györnyörű napsárga színe megmarad.

Az üvegeket és amivel dolgozom, mindent alaposan elmosok, és a végén nátrium-benzoátos vízzel kiöblítem. Biztonság okáért a celofán fölé még teszek egy pici nátrium-benzoátot, és a végén csavarom rá a tetejét. Nagyon forrón teszem a az üvegekbe és száraz dunsztba helyezem. Nagyon régi recept.

Megjegyzés

Sárgabarackdzsemet már sokfélét raktam el, de ez az igazi. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss