Elkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szétnyomjuk. A spagettit a vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a napraforgómagot. Félretesszük. Ebben a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a fokhagymát, hozzáadjuk a citroméjat, a petrezselymet, 1 percig pirítjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a napraforgómagot. A tésztát elkeverjük a tojással, majd a petrezselymes napraforgóval. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre