Elkészítés: A tésztához valókat én kenyérsütő gépben a kelesztőprogramon csinálom.
Ha kész a kelt tészta, 4 gombócot formázok belőle. Köralakúra nyújtom, kb. 2-3 mm vékonyra. Tepsibe teszem.
A töltelék alapanyagait összekeverem ízlés szerint, majd a tésztára kenem a felét, beborítom a másik körré nyújtott tésztával. Közepét benyomom pogácsaszagatóval, de csak annyira, hogy a nyoma ott legyen. Lekenem tojással, megszórom magokkal, bevagdosom kb. 12-16 cikkbe, majd mindegyik szeleten kettőt-hármat tekerek. Úgy fog kinézni, mint a napraforgó.
A másik 2 gombócot ugyanígy készítem el, így 2 hatalmas gáztepsi nagyságú napraforgót kapok, amit előmelegített sütőben megsütök.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre