Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nápolyis- zselés cukros szelet

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban gőz felett felolvasztjuk a margarint, a 10 dkg cukrot, 1 tojást, 1 nagy kanál kakaót, és 2 csokoládés pudingport.
  2. Addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. Ezután levesszük a tűzhelyről, és beledaraboljuk a csokis nápolyit, és a zselés cukrot is. Félretesszük, majd ugyan így elkészítjük, a másik nápolyis adagot is, de azt kakaópor nélkül.
  3. Kibélelünk folpakkal egy 25 cm-es tortaformát, majd beleöntjük a csokis massza felét. Jól belenyomkodjuk fakanállal, majd rátesszük a vaníliás (vagy citromos) nápolyis adagnak felét is. Majd ismét a csokis réteg következik, végül a vaníliás (citromos) massza  kerül a tetejére.
  4. Egy éjszaka állni hagyjuk a hűtőben. Másnap kivesszük a formából és felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

20 éve készítem ezt az édességet, de megunhatatlan, mert nagyon egyszerű és finom! A legjobb, ha egy éjszaka a hűtőben áll, hogy összeérjenek az ízek. - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss