Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nápolyi húsgombóc

MME MME
4.4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg darált marhahús
  • bors
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes nagyságú sárgarépa
  • 2 zeller zöldje
  • 1 babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dl vörösbor
  • A tálaláshoz:
  • 50 dkg spagetti
  • reszelt sajt tetszés szerint
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: Megfelelő edényben összegyúrjuk a kétféle darált húst, hozzáadjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és 16 húsgombócot formálunk belőle.

Serpenyőben felmelegítjük az olajat, s abban egyszer-kétszer megforgatva megsütjük a húsgombócokat. Amikor szépen megpirultak, kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt forró olajban megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a kis kockákra vágott sárgarépát. Amikor a hagyma megpuhult – vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg –, hozzáadjuk a babérlevelet és a lisztet, a meleg vízbe mártott, meghámozott és kockákra vágott paradicsomot, a szétmorzsolt húsleveskockát, belekeverjük a paradicsompürét, és ráöntjük a bort. Amikor forrni kezd, beletesszük a húsgombócokat, levesszük a lángot, és az edényt lefedve, lassú tűzön harminc percig főzzük.

Közben sós vízben megfőzzük a spagettit, öblös tálalóedénybe tesszük, ráhelyezzük a húsgombócokat, ráöntjük a levét, s kevés reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss