A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 centi átmérőjű, mély sütőformát.
Az egész mandulákat az 5 dkg porcukorral, robotgépben felaprítjuk.
Az egész tojást valamint az 5 tojás sárgáját 16 dkg porcukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét felverjük. A csokoládét megolvasztjuk, kissé lehűtjük, és beleöntjük a tojássárgája-cukor keverékbe, majd összedolgozzuk.
Beleszórjuk, és elkeverjük a ledarált mandulát. Hogy a keveréket fellazítsuk, először egy kanálnyi felvert tojásfehérjét keverünk bele, majd óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a többit is. A keveréket az előkészített sütőformába öntjük, és 40-45 percig sütjük.
A máz és a díszítés elkészítéséhez először a vizet, a cukrot, a kakaóport és a glükózt egy lábasban felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett, 5 percig összeforraljuk.
A zselatint egy kevés vízben meglágyítjuk. A fazekat levesszük a tűzről. A zselatinból kinyomjuk a felesleges vizet, és a fazékba tesszük. Addig kevergetjük, míg elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor a torta megsült, hagyjuk a sütőformában kihűlni, majd egy tálra borítjuk. Ráöntjük a csokoládémázt, és azt kandírozott citromszeletekkel vagy felvagdosott mandulával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre