Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Naplemente-saláta gyömbéres öntettel

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A salátához:
  • 2 kisebb cékla
  • 1 nagy sárgarépa
  • 10 dkg jó minőségű gouda vagy maasdamer sajt
  • fél mangó
  • 1 nagy narancs
  • 1 zsemle
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál vaj
  • bors
  • Az öntethez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál mascarpone
  • 1 nagy evőkanál natúr joghurt
  • 0,5 dl frissen facsart, leszűrt narancslé (nem baj, ha kicsit savanyú)
  • fél kávéskanál koriander
  • fél kávéskanál ázsiai ciromfű
  • csipet só
  • 1,5 cm-nyi gyömbér

Elkészítés

Elkészítés: A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt puhára sütjük. Ha langyos, felkockázzuk.

Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a kockákra vágott répát, megborsozzuk. Addig sütjük, míg még nem puhul meg teljesen. Tálra szedjük, kihűtjük.

Szintén felkockázzuk a sajtot és a mangót. A narancsról levágjuk a fehér részt és a hártyákat, ezeket is felkockázzuk.

Az öntethez a koriandert mozsárban nem teljesen finomra őröljük, a gyömbért megpucoljuk, összedaraboljuk. A többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A céklán kívül mindent zöldséget összekeverünk, szintén mehetnek a hűtőbe.

Tálalás előtt a zsemlét darabokra tépkedjük, 200 fokos sütőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. A céklát hozzákeverjük a salátához.

Először egy marék pirított zsemlét szedünk a tányérra, rá a zöldség-gyümölcs keveréket, majd rálocsoljuk az öntetet.

Megjegyzés

Nevét a színárnyalatokról kapta.
- bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss