Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így és ennyit kell innod egy nap, hogy egészséges legyél!

default user icon
MME
A jó közérzet és a megfelelő teljesítőképesség nagyban függ a kiegyensúlyozott folyadékfogyasztástól is. Lássuk, mire kell odafigyelni!
Jó kezdet

A szervezet alvás közben kb. fél liter vizet veszít az izzadás és a párolgás miatt. Annak érdekében, hogy energiával feltöltve és jó erőben indulj neki az új napnak, amilyen korán csak lehet, pótolni kell ezt a folyadékveszteséget. Már a reggeli előtt igyál meg egy pohár vizet!

A legkedveltebb ébresztőital kétségkívül a kávé. Nem csoda, hiszen a koffein felpörgeti a vérkeringést, lendületbe hozza a szervezetet, és az emésztésre is jótékonyan hat. A kávéfogyasztás azonban ne legyen több napi két-három csészénél, hiszen a túl sok koffein vízhajtó hatású.

A napi alap

Annak érdekében, hogy valóban meglegyen a naponta javasolt minimum két liter folyadék, tudatosan törekedj a rendszerességre. A legoptimálisabbak az ásványvíz vagy az édesítetlen gyümölcs- és gyógynövényteák. Mindig legyen a kezed ügyében egy palackban vagy pohárban víz, így biztosan nem feledkezel meg az ivásról.

Energiát!

Sokan csak akkor isznak, ha szomjúságérzést tapasztalnak, holott ez már a szervezet vészjelzése a súlyos folyadékvesztés miatt. Rendszeresen igyál tehát akkor is, ha nem vagy szomjas! Ha az esti órákat választod a mozgáshoz, sportolás közben ügyelj arra, hogy eleget igyál. Ilyenkor már ne fogyassz „pörgető” hatású italokat, például fekete teát.

A hatékony pihenés záloga

Egy hosszú, fárasztó nap után semmire sem vágyunk jobban, mint egy kis alvásra. Ha nehezebben megy az elszenderedés, segíthet egy bögre mézes gyógytea. Ne az ágyban fekve fogyaszd el, hiszen a méz miatt még ajánlott fogat mosni!

MÉG TÖBB TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>
FOGYJ VÍZZEL! 2+5 BEVÁLT TRÜKK, AMIVEL HIDRATÁLT ÉS KARCSÚ LESZEL! >>> 
FOLYADÉKBEVITEL OKOSAN: MIKOR MENNYIT KELL INNI? >>> 
DURVA! A TÚL SOK FOLYADÉKTÓL VÍZMÉRGEZÉST KAPHATSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss