Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így pucolhatod meg egyszerűbben a főtt tojást

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk néhány tippet, hogyan szedhetjük le a főtt tojás héját minél gyorsabban, egyszerűbben.

Ha nem szeretnél sokat pepecselni a főtt tojások pucolásával, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csupán a tojások főzésénél kell odafigyelni néhány dologra, és perceket spórolhatsz az alapból elég macerás tojáspucolással.

TIPP: Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzzük, kevés zsiradékkal, és főzés után azonnal hideg vizet öntünk rá. Így egészen biztos, hogy könnyen lejön a héja, és egyben marad a tojás.

Amellett, hogy a főtt tojás önmagában is zseniális a húsvéti sonka, kalács és torma mellé, mennyei köreteket, leveseket, salátákat, kencéket is készíthetünk vele. Mutatjuk a kedvenc főtt tojásos receptjeinket! Következzen tehát 5 mennyei étel főtt tojással.

1. FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>

2. TOJÁSKRÉM >>>

3. TOJÁSSALÁTA MEDVEHAGYMÁVAL >>>

4. CSIRKÉS SALÁTA FŐTT TOJÁSSAL >>>

5. TEJFÖLÖS-PIKÁNS SONKALEVES >>>

Vajon hány percig kell főzni a tojást, hogy tökéletes legyen? Videón mutatjuk!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss