Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a trükk: így nem lesz olajban tocsogó a sült krumpli!

default user icon
MME
Ha te is imádod a sült krumplit -  akár rántott vagy sült húsok mellé köretként, vagy akár önmagában is - és azt szeretnéd, hogy tökéletesen finom legyen, ne pedig olajos, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

A sült krumpli nem lesz zsíros, ha a sütésnél az olajba egy evőkanál ecetet teszel. Ráadásul így a burgonya ízesebb is lesz, mivel az ecet miatt nem távoznak el a pektinek sütés közben. (A pektin egyfajta növényi rost, mely a zöldségek és gyümölcsök sejtjeinek fontos alkotóeleme).

Még 3 tanács a tökéletes sült krumplihoz:

1. Válassz jó minőségű burgonyát

A jó minőségű, jó ízű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Érdemes több változatot kipróbálni és ragaszkodni ahhoz, ami beávált, ami ízlik. Akár kérd ki a zöldséges véleményét abban, hogy ő mit ajánl a sült krumpli készítéséhez.

2. Mosd meg

A burgonyát sütés előtt megpucoljuk, majd megmossuk. Érdemes bő, hideg vízben legalább öt percig mosni, hogy a keményítőt eltávolítsuk róla. 

3. Főzd elő

Gyöngyöző, enyhén sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg a krumplit sütés előtt. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Ha kész, tegyük rácsra a burgonyákat, vagy száraz konyharuhára, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Csak ezután kezdjük a sütést! 

MÉG TÖBB TIPPET A TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLIHOZ ITT TALÁLSZ! >>>

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek