Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így nem folyik ki a megrepedt tojás főzés közben

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, mivel orvosolhatod, ha megreped a tojás főzés közben.

Húsvét környékén általában többször készítünk főtt tojást - egyrészt az ünnepi menü, másrészt a hímes tojások készítéséhez is jól jönnek. Azonban előfordul, hogy amikor beletesszük őket a vízbe, összekoccannak, vagy az edény falába ütköznek, és megrepednek. Ilyenkor általában kifolyik a tojás, és a vízben úszkálnak tovább a kiszivárgott darabok. A következő tippünkkel ezt elkerülheted!

TIPP: Ha a tojás főzővizébe néhány csepp ecetet teszünk, nem folyik ki a tojás, ha megreped. 

Amellett, hogy a főtt tojás önmagában is zseniális a húsvéti sonka, kalács és torma mellé, mennyei töltött tojásokat is készíthetsz belőle pillanatok alatt. Mutatjuk a kedvenc töltött tojás receptjeinket!

3+1 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor

1. BAZSALIKOMOS TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

2. AVOKÁDÓKRÉMES TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

 3. CÉKLÁS TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

+1 TOJÁSSZENDVICS>>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss