Ha veled is rendszeresen előfordul, hogy sütés közben kifolyik a sajt a panírból, mutatunk egy trükköt, amelynek segítségével elbúcsúzhatsz az olajban maradt sajtdaraboktól. S persze innentől tökéletesen finom rántott sajtot süthetsz.
A legfontosabb lépések a tökéletes rántott sajt készítéséhez
1. Az első lépés a dupla panírozás: liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa.
2. Ezután a bepanírozott sajtokat kb. 20 percre tedd a mélyhűtőbe, hogy jól lehűljenek. Ez azért is fontos, mert így a sajt a sütés közben később olvad meg, s nem folyik ki a panírból.
3. Végül pedig nagyon fontos, hogy a serpenyőben forró (!) olajban süsd ki a sajtokat, amihez csupán néhány percre lesz szükség. A rövid sütési idő a titka, hogy a sajtok ne folyjanak ki a panír alól. Így garantáltan hibátlan lesz a rántott sajt!
Rántott sajt alaprecept
Hozzávalók:
- 40 dkg rántani való sajt
- 4 db tojás
- 3 ek liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítése:
- A rántani való sajtot felszeleteljük.
- A tojásokat pici sóval és borssal felverjük.
- Egy tálba lisztet, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk.
- A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Ezt még egyszer megismételjük.
- A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Főtt rizs, sült krumpli és friss saláta is tökéletesen passzol hozzá.