Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a tuti trükk! így nem ég le a tejbegríz

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók, küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy készítheted el a tejbegrízt anélkül, hogy leégne az alja.

Ha azt szeretnéd, hogy a tejbegríz még véletlenül se égjen le, akkor a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe!

Tipp: Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.

Próbáld ki a tejbegrízreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 ek búzadara

A tetejére:

  • kakaópor (vagy fahéjas cukor vagy lekvár)

Elkészítése:

1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.

2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.

3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.

4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.

4. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss