Ha azt szeretnéd, hogy a tejbegríz még véletlenül se égjen le, akkor a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe!
Tipp: Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.
Próbáld ki a tejbegrízreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
Tejbegríz
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 4 ek búzadara
A tetejére:
- kakaópor (vagy fahéjas cukor vagy lekvár)
Elkészítése:
1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.
3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
4. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.