Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a hideg pizza eléggé kiábrándító étel. Persze, van az az élethelyzet, amikor ráfanyalodik az ember, szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne.
A megmikrózott vagy sütőben újra melegített pizza kiszárad, ezt is mind tudjuk, de itt jön a csel:
Ha pizzát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza a felére a mikró teljesítményét, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne.
Pizzatészta - alaprecept (6 db pizzához)
5,5 dl víz
1 mk cukor
5 dkg élesztő
1 kg liszt
2 ek olaj
2 ek tejföl
1 ek só
5 dl vizet felmelegítünk, és amikor langyos, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés liszttel megszórjuk, és felfuttatjuk. Ezután jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, majd ezeket egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A tepist kibéleljük sütőpapírral, rátesszük az egyik tésztát , megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk az ízlés szerinti feltétekkel, majd 200-250°C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.