Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így melegítsd meg a hideg pizzát, hogy újra friss legyen!

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a hideg pizza eléggé kiábrándító étel. Persze, van az az élethelyzet, amikor ráfanyalodik az ember, szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne. 

A megmikrózott vagy sütőben újra melegített pizza kiszárad, ezt is mind tudjuk, de itt jön a csel:

Ha pizzát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza a felére a mikró teljesítményét, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne.

Pizzatészta - alaprecept (6 db pizzához)

5,5 dl víz
1 mk cukor
5 dkg élesztő
1 kg liszt
2 ek olaj
2 ek tejföl
1 ek só

5 dl vizet felmelegítünk, és amikor langyos, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés liszttel megszórjuk, és felfuttatjuk. Ezután jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Miután megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, majd ezeket egyenként kör alakúra nyújtjuk.

A tepist kibéleljük sütőpapírral, rátesszük az egyik tésztát , megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk az ízlés szerinti feltétekkel, majd 200-250°C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss