Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz gyönyörű, aranysárga a főtt kukorica

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy őrzi meg élénksárga színét a főtt kukorica.

Ha azt szeretnéd, hogy a kukorica főzés után is megőrizze szép, sárga színét, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki, és add hozzá a titkos hozzávalót a főzővízhez!

Tipp: A kukorica megőrzi szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány csepp citromlét is teszel.

Próbáld ki a főtt kukorica receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

A tökéletes főtt kukorica

Hozzávalók:

  • 2 cső kukorica
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

1. A főtt kukorica (2 cső személyenként) elkészítéséhez a kukoricákról leszedjük a héját, és megtisztítjuk.

2. A fazék aljára tesszük a zöld héjakat, rátesszük a kukoricákat, majd befedjük a héjával.

3. Felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje.

4. Hozzáadunk néhány csepp citromlevet, hogy a kukorica megőrizze aranysárga színét.

5. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük (amíg megpuhul), majd a saját levében hagyjuk kihűlni.

6. Ízlés szerint sózzuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss