Ha azt szeretnéd, hogy a palacsintád finom, puha legyen és sokáig friss maradjon, akkor érdemes a tésztához adni két extra hozzávalót!
Tipp: Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz.
Próbáld ki a hagyományos palacsinta alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
Hagyományos palacsinta - alaprecept
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 20 dkg finomliszt
- 2 ek étolaj
- egy kevés élesztő
Elkészítése:
1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
3. A kész palacsintákat ízlés szerint megtöltjük. Akár Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral tálalva is mennyei.