Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz sokáig puha és friss a palacsintatészta

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.

Ha azt szeretnéd, hogy a palacsintád finom, puha legyen és sokáig friss maradjon, akkor érdemes a tésztához adni két extra hozzávalót!

Tipp: Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz.

Próbáld ki a hagyományos palacsinta alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Hagyományos palacsinta - alaprecept

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • egy kevés élesztő

Elkészítése:

1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.

2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.

3. A kész palacsintákat ízlés szerint megtöltjük. Akár Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral tálalva is mennyei.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss