Ha azt szeretnéd, hogy a töltött paprika igazán ízletes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csak egy pár perc plusz munka, és sokkal pikánsabb lesz az íze.
TIPP: Ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.
Próbáld ki a töltött paprika alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!
Töltött paprika főtt krumplival
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- só
- frissen őrölt bors
További hozzávalók:
- 6 db tölteni való paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 l passzírozott paradicsompüré
- 5 dl víz
- zellerlevél
- só
- bors
- 3 db nagy burgonya
Elkészítése:
1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A töltött paprikákat olívaolajon megpirítuk. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.