Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz csomómentes és igazán ízletes a rántás

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippekk segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok. 

Így lesz csomómentes a rántás

- Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.

- A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.

- Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.

Így lesz ízletesebb a rántás

- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

 - A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás higításához.

- A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

- A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

NAPI PRAKTIKA: ÍGY MELEGÍTSD MEG A HIDEG PIZZÁT, HOGY ÚJRA FRISS LEGYEN!>>> 

NAPI PRAKTIKA: TRÜKKÖK TOJÁSFEHÉRJÉVEL, AMIKET NEM BIZTOS, HOGY ISMERTÉL!>>> 

NAPI PRAKTIKA: HA ÍGY PANÍROZOD A GOMBÁT, VILLÁMGYORSAN KÉSZEN LESZEL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss