Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen

default user icon
MME
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül. Ez a zselés hungarikum annyira jól néz ki, hogy még azok is enni fognak belőle egy hatalmas tányérral, akik nem éhesek vagy nem kedvelték korábban. Íme a legjobb tippek a tökéletes kocsonya elkészítéséhez.

Ha te is készítesz kocsonyát az ünnepi időszakban, és szeretnéd, hogy a lehető legkönnyebben megdermedjen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

TIPP: A kocsonya könnyen megdermed, ha legalább 5 órán keresztül lassan, gyöngyözve főzöd, de forrnia nem szabad.

Próbáld ki a kocsonya alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz. Persze, az alapreceptet kedvedre variálhatod, és akár zöldségekkel is felturbózhatod!

Klasszikus kocsonya - alaprecept

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt tarja
  • 3 db sertésköröm
  • 50 dkg sertésbőr
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem fekete bors
  • víz
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

1. A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje.

2. Miután felforrt, lehabozzuk, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk.

3. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (ha azt szeretnéd, hogy könnyen megdermedjen, lassan, gyöngyözve főzöd kb. 5 órán keresztül). A tarját 1 óra után kivesszük.

4. Amikor a kocsonya készre főtt, pihentetjük 10 percet az asztalon, először kanállal leszedjük a zsírt, majd papírtörlőt tépünk és rátesszük a kocsonya lé tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, ennyi idő elég arra, hogy a papírtörlő magába szívja a zsír réteget. A papírtörlőt ezután óvatosan levesszük a kocsonya tetejéről. Szükség szerint ez a lépés megismételhető.

5. Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek

Friss