A csirkemáj a viszonylag olcsóbb alapanyagok közé tartozik, ráadásul nagyon sokféle ízletes ételt lehet készíteni belőle. A sült máj például pillanatok alatt elkészül, ráadásul laktató és finom fogás. Egy a baj vele: nagyon fröcsköl, durrog sütés közben a forró zsiradékban. Azonban van egy tuti trükk, amivel ezt elkerülhetjük!
Tipp: Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem „köpköd” sütés közben.
Próbáld ki a sült csirkemáj alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!
Krémesen puha csirkemáj 7 perc alatt
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 1 tk szárított majoránna
- 3 ek zsír
- só
Elkészítése:
1. A krémesen puha csirkemáj elkészítéséhez a csirkemájat előkészítjük, megtisztítjuk. Elsősorban a fehér, eres részeket kivágjuk, az alvadt vért eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. Ezután megmossuk a májat, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük, villával megszúrkodjuk.
2. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárított majorannát egy kevés vízbe beáztatjuk 2-3 percre. Ez azért jó, mert így sokkal jobban kijön az íze a májnak.
3. Egy kevés zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, aztán megsózzuk és hozzáadjuk a beáztatott majorannát, majd nagyjából fél perc dinsztelés után a májat is hozzáadjuk.
4. Arra figyeljünk, hogy amíg meg nem pirul egy picit, addig ne kavarjuk meg. Ha ez megtörtént, a máj többi oldalával is így járunk el.
5. Megsózzuk a májat, elzárjuk a gázt, és hagyjuk fedő alatt 3-4 percig állni a saját gőzében. Végül rizzsel vagy burgonyával, esetleg friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.