Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és 10 kanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a fél liter tejet 5 púpozott kanál grízzel megfőzzük, kihűlésig állandóan keverjük. 25 dkg vajat 30 dkg cukorral kikeverünk, majd 10 dkg diót adunk hozzá, összekeverjük a
tejbegrízzel is, és rákenjük a piskótalapra.
A mázhoz 5 dkg vajban 10 dkg étcsokoládét felolvasztunk, s a krém tetejére kenjük.
Ezután éles késsel tetszés szerinti nagyságúra felszeleteljük. Jó, ha az elkészítés után 1 órára hűtőbe tesszük,
és utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre