Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nanaimo szelet

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az alsó réteghez:
  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 ek kakaópor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 1,5 dl tejszín
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. Ezután a masszát egy 20x30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
  2. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk, és egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
  3. A mázhoz a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.
  4. Hűtőbe tesszük, és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

    Felejthetetlen kókuszos sütik >>> 

    A legjobb sütés nélküli sütik >>> 

    Kakaós desszertek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss