hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nanaimo-szelet

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 11,5 dkg sótlan vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3,5 dkg holland kakaópor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg kekszmorzsa
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 tk só
  • A krémhez:
  • 23 dkg szoba-hőmérsékletű sótlan vaj
  • 6 ek tej
  • 2 ek vaníliaízű pudingpor
  • 1/4 tk só
  • 10 dkg porcukor
  • A csokoládéöntethez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4-5 ek habtejszín
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az alaphoz egy hőálló tálban, gőz felett megolvasztjuk a vajat a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk az elhabart tojást, és addig keverjük, amíg a massza kissé besűrűsödik, kb. 1 percig. Ezután levesszük a tálat a gőzről, hozzáadjuk a kekszmorzsát, a kókuszreszeléket és a sót, és alaposan összekeverjük. A masszát egy kb. 25 × 35 cm-es magas falú formába tesszük, és egy kanál segítségével alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük az alapot, majd hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  2. A krémhez egy tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat, és habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a pudingport, a sót és a porcukrot, majd addig keverjük, amíg egynemű krémet kapunk. Ezután a habverőt magasabb fokozatra állítjuk, és habosra verjük a krémet kb. 3 perc alatt. A krémet a kókuszos-kekszes alapra öntjük, elegyengetjük, és hűtőbe tesszük újabb 2 órára.
  3. A csokoládéöntethez a csokoládét egy hőálló tálba daraboljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Gőz fölé tesszük a tálat, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé felolvad, és teljesen elvegyül a tejszínnel. Ezután levesszük a tálat a gőzről, és a sütemény tetejére öntjük a csokoládét. A formát megdöntve elegyengetjük a folyós masszát a süteményen, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap felszeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss