Gyúrjuk össze a lisztet 12,5 dkg cukorral, 2 db tojással, a vajjal, a sütőporral és egy csipet sóval. Takarjuk le a tésztát, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát és daraboljuk fel a húsát. Keverjük össze a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Karamellizáljuk a maradék cukrot, majd adjuk hozzá a birsalmát és a lemosott mazsolát. Öntsük fel 3 dl almalével, és főzzük lefedve 5-6 percig. Keverjük a pudingport a maradék almaléhez, és ezzel együtt főzzük még egy percig a keveréket.
Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és fektessük kivajazott, 26 cm-es tortaformába úgy, hogy az oldalát is befedje. Szurkáljuk meg az alját villával, szórjuk rá a zsemlemorzsát, majd szedjük rá a pudingos birsalmát. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és fektessük a töltelékre. A tésztaszéleket nyomjuk össze. Szurkáljuk meg a torta tetejét is, majd kenjük meg a maradék felvert tojással. Tegyük 200 fokos sütőbe 50 percre. A sütési idő felénél takarjuk le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre