Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon sajtos sonkás rakott tészta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, majd a tésztát fogkeményre főzzük és leszűrjük.
  2. Egy másik fazékban a vajat megolvasztjuk, megszórjuk liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A reszelt sajtot beleszórjuk és sűrűre főzzük. Ha a sajt elolvadt, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tésztát összekeverjük a mártás 2/3-ával és az apró kockára vágott sonkával, majd egy tűzálló tálba átöntjük. A tetejét meglocsoljuk a maradék sajtszósszal, megszórjuk kockára vágott baconnel és reszelt parmezánnal.
  4. Előmelegített sütőben 165-170 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NAGYON SAJTOS SONKÁS RAKOTT TÉSZTA

Ezek is érdekelhetnek

Friss