Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon nyári töltött padlizsán

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a húsukat egészen a bőrig metsszük be rácsosan késsel, de vigyázzunk, hogy a héjat ne vágjuk át. Alaposan sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (kb. 20 perc alatt).

Ezalatt a fügéket vágjuk cikkekre, a koktélparadicsomokat pedig félbe, a póréhagymát szeleteljük hajszálvékonyra.

A puhára sült padlizsánra morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, szórjuk meg a fügével, a koktélparadicsommal, valamint a póréhagymával. A tetejét még meglocsolhatjuk kevés extra szűz olívaolajjal,meghinthetjük felaprított friss mentával.

Megjegyzés

Rendkívül egyszerű, mégis hihetetlenül jó ízkombináció és szemet gyönyörködtető színek. Tökéletes nyáresti vacsora.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss