Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a húsukat egészen a bőrig metsszük be rácsosan késsel, de vigyázzunk, hogy a héjat ne vágjuk át. Alaposan sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (kb. 20 perc alatt).
Ezalatt a fügéket vágjuk cikkekre, a koktélparadicsomokat pedig félbe, a póréhagymát szeleteljük hajszálvékonyra.
A puhára sült padlizsánra morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, szórjuk meg a fügével, a koktélparadicsommal, valamint a póréhagymával. A tetejét még meglocsolhatjuk kevés extra szűz olívaolajjal,meghinthetjük felaprított friss mentával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre