Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon csokis muffin

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat üssük fel, s válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá 2 csomag vaníliás cukorral. A sárgájához adjuk hozzá a 20 dkg cukrot, ezt is verjük fehéredésig. Majd öntsük bele a 3 deci tejet, fél deci olajat.

A szárazanyagokat is keverjük össze, a lisztet, a sütőporral, és a kakaóporral. Majd öntsük össze, homogénné keverjük el.

Az egyik tábla csokit kockázzuk fel, s tegyük a mikróba 2 percre 350 Watton. Majd egy másik kis edényben vagy bögrében 2 evőkanál tejet is melegítsünk fel benne, majd ezt öntsük a melegített csokira. Még 1 percre visszamehet a mikróba, ha nem olvadt fel, majd elkeverve megadja magát, és olvadt csokit kapunk. Öntsük bele a masszába, és keverjük el. Óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot is.

A másik tábla csokit egy éles késsel hosszában vágjuk kb. fél centis rudakra, majd vízszintesen is menjünk végig rajta. Nem sérthetjük meg magunkat, ha inkább a kés pengéjének az alsó felével vágunk, s közben a másik kezünkel a tetejét nyomjuk. Fontos, hogy a csoki ne legyen meleg környezetben, ne legyen plöttyedt állagú, a száraz, könnyen törhető állag a megfelelő.

A muffinformákba helyezzük bele a papírformákat, s mindegyikbe szórjunk kb. fél kiskanálnyi kekszport. Ez azért szükséges, mert a csoki hajlamos sütés közbe leülepedni, és könnyen odaég. Így viszont eszébe sem jut! ;) Majd feltöltjük őket, s a tetejükre szórunk csokidarabokat.

10 percig nagy lángon sülnek, majd még 20-30 percig kis lángon sül (190, majd 170 fokon).

Megjegyzés

A készítés menetéről találtok még több képet itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/muffin/az-igazi-csokis-muffin.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss