Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon csokis kuglóf

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses mód). Alaposan kivajazzuk a kuglófformát, majd fele-fele arányban kakaóporos lisztet szitálunk bele úgy, hogy a lisztes keverék mindenhol érje.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. Egy vastag fenekű lábasban felolvasztjuk a vajat. Folyamatosan adagolva és kevergetve hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliát. Lehúzzuk a tűzről és hagyd kissé visszahűlni.
  3. Egy keverőtálba tesszük a cukrot és a kakaóporos vajat, majd alacsony fokozaton addig keverjük, míg össze nem keveredik. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a kovászt, a kávét, a tejfölt végül óvatosan, több részletben a lisztes keveréket.
  4. Amikor minden összekeveredett, a legalacsonyabb fokozaton, óvatosan, hogy ne törjenek össze, belekeverjük a csoki darabokat. Nagyjából egy órán át sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Ha nagyon barnulna, letakarjuk a tetejét alufóliával. Kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük mielőtt kiborítanánk, majd rácson teljesen kihűtjük.
  5. A mázhoz a cukrozott, sűrített tejetösszekeverjük a csokoládédarabokkal, sóval és vaníliával egy vastag fenekű lábasban. Alacsony lángon addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt.Kissé kihűtjük, majd a kihűtött kuglóf tetejére öntjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

CITROMOS-MÁLNÁS KUGLÓF>>> 

EGYSZERŰ TÚRÓS KUGLÓF>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss