1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral.
Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert tojásfehérjéből.
Óvatosan belekeverjük a többi fehérjét is.
2. Kivajazott és lisztezett 16 cm-es tortaformába töltjük és 180℃-on kb. 15-20 percig sütjük.
3. A krémhez összeforraljuk a tejszínt a cukorral. A lángról levéve belekeverjük a kakaóport, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük a krémet. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat/margarint.
4. A piskótát két helyen elvágjuk és elkezdjük a rétegezést. Az első lapra rákenjük a krém harmad részét, majd a második lapot is megkenjük krémmel.
5. A harmadik lapot is lekenjük és beburkoljuk a krémmel a torta oldalát is. Hideg helyen hagyjuk megdermedni a krémet.
6. Később leöntjük olvasztott csokival a tortát és hagyjuk rádermedni a csokoládét.
Itt a képen a tortát nem öntöttem le csokival, hanem helyette dekorációként szórócukorral díszítettem az oldalát, tetejére forró csokiból dermesztettem spirálokat és a maradék krémből tettem rá körbe habzsákkal halmocskákat, fél - fél kocka Milka csokit beletűzve - Picipiros konyhája
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!