Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon csokis csokitorta

55 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Piskótához:
  • 5 db felvert tojásfehérje
  • 5 db tojássárgája
  • 5 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek felvert tojásfehérje
  • Krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 200 g olvasztott étcsokoládé

Elkészítés

  1. 1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert tojásfehérjéből. Óvatosan belekeverjük a többi fehérjét is. 2. Kivajazott és lisztezett 16 cm-es tortaformába töltjük és 180℃-on kb. 15-20 percig sütjük. 3. A krémhez összeforraljuk a tejszínt a cukorral. A lángról levéve belekeverjük a kakaóport, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük a krémet. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat/margarint. 4. A piskótát két helyen elvágjuk és elkezdjük a rétegezést. Az első lapra rákenjük a krém harmad részét, majd a második lapot is megkenjük krémmel. 5. A harmadik lapot is lekenjük és beburkoljuk a krémmel a torta oldalát is. Hideg helyen hagyjuk megdermedni a krémet. 6. Később leöntjük olvasztott csokival a tortát és hagyjuk rádermedni a csokoládét.

Megjegyzés

Itt a képen a tortát nem öntöttem le csokival, hanem helyette dekorációként szórócukorral díszítettem az oldalát, tetejére forró csokiból dermesztettem spirálokat és a maradék krémből tettem rá körbe habzsákkal halmocskákat, fél - fél kocka Milka csokit beletűzve - Picipiros konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss