Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymamám kókuszkockája

55 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A kókuszkocka elkészítéséhez a szódabikarbónát az olvasztott mézzel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a diót, a tojást és a mazsolát. Kevés tejjel hígítjuk, hogy a tészta sűrűsége a piskótatésztánál valamivel keményebb legyen.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. A csokimázhoz a tejet egy lábasba rakjuk, felmelegítjük, belerakjuk a margarint, és mután felolvadt, a cukrot és a kakaóport is, és összefőzzük.
  4. Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk, és egy villa segítségével a langyosra hűlt az öntetbe mártjuk, majd a tálcára terített kókuszreszelékbe forgatjuk. 

Nézz meg videón a klasszikus kókuszkocka elkészítését!

Ezek is érdekelhetnek

Friss