hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama szilvás gombóca

5 5/5
60 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, még melegen áttörjük, majd liszttel, tojással, és kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk, nlhány cm-es kockákra vágjuk.
  2. Minden kockába fél szilvát, és egy kockacukrot teszünk, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, majd gombócot formázunk belőlük. Forrásban lévő vízben kifőzzük.
  3. Kevés zsiradékon megpírítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne, majd porcukorral vagy porcukorral kevert darált mákkal megszórjuk.

VILLÁMGYORS SZILVÁS-KEKSZES SÜTEMÉNY, AMIT A DIÉTÁZÓK IS BÁTRAN FALHATNAK!>>> 

SZILVÁSGOMBÓC-PITE>>> 

KÓKUSZOS ASZALT SZILVÁS GOLYÓ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss