Elkészítés: A húst alaposan leöblítjük, ökölnyi darabokra vágjuk és besózzuk. Kuktában felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a húskockákat, átpirítjuk, amíg majdnem fehérré válik a hús külső rétege. Ekkor belehelyezzük a hagymát, a fokhagymát, felöntjük és jól átkeverjük a tejjel. A kuktát lezárjuk, és a forrástól számítva 20 percig pároljuk a a húst. Utána a húsokat tálra szedjük és mézzel átkenegetjük, majd áttöltjük egy tepsibe a zsírt, ráemeljük a mézes húskockákat, és addig sütjük forró sütőben, míg a zavaros lé teljesen kitisztul.
Személyes hozzáfűzés:
Fedővel ellátott edénybe ajánlatos áttenni a kész húst, mivel nagyon gyorsan kiszárad. A maradék zsír - bár nem éppen "reformkonyhai termék" - kenyérre kenve, uborkával v. más savanyúsággal kitűnő uzsonna!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre