A boltok polcai már roskadoznak a finom epertől, és ennek a nyári csemegének százféle felhasználási módja van. Csipegethetjük magában, tehetjük piskótába vagy kevert süteményekbe, készíthetünk belőle krémet vagy smoothie-t, vagy akár egy-két szemet ejthetünk a pezsgőnkbe is, garantáltan feldobja majd a hangulatot.
Az édesszájúak viszont próbálják ki a nagymamák retró nyalánkságát, a könnyed eperhabot, melyhez mutatunk egy pofonegyszerű receptet!
Így készül a békebeli eperhab
Hozzávalók:
- 30 dkg friss eper
- 4 db tojásfehérje
- 1 tk. porcukor
- 1/2 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
- Az epret megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A felét (15 dkg) botmixerrel pépesítjük.
- Az eper másik felét (15 dkg) feldaraboljuk, és poharakba adagoljuk. Pár darabot hagyunk a tetejére díszítésként.
- A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
- Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, féltávnál hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
- Belekeverjük a tojáshabba a pürésített epret és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint tehetünk még bele porcukrot, ha szükséges.
- Az eperhabot poharakba kanalazzuk, a tetejét a maradék eperrel díszítjük. Frissen tálaljuk.
Forrás: Ripost
Borítókép: Shutterstock