Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nagyi eperhabja felidézi a békebeli ízeket: így készítsd ezt az olcsó finomságot

default user icon
MME
Gyermekkorunk nyári emlékeit csalogatja elő ez az egyszerű, krémes nyalánkság, amivel egykoron a nagymamák várták a vidékre leutazó unokákat. Mutatunk egy receptet, amivel te is játszi könnyedséggel elkészítheted a nagyi eperhabját!

A boltok polcai már roskadoznak a finom epertől, és ennek a nyári csemegének százféle felhasználási módja van. Csipegethetjük magában, tehetjük piskótába vagy kevert süteményekbe, készíthetünk belőle krémet vagy smoothie-t, vagy akár egy-két szemet ejthetünk a pezsgőnkbe is, garantáltan feldobja majd a hangulatot.

Az édesszájúak viszont próbálják ki a nagymamák retró nyalánkságát, a könnyed eperhabot, melyhez mutatunk egy pofonegyszerű receptet!

Így készül a békebeli eperhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tk. porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A felét (15 dkg) botmixerrel pépesítjük.
  2. Az eper másik felét (15 dkg) feldaraboljuk, és poharakba adagoljuk. Pár darabot hagyunk a tetejére díszítésként.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  4. Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, féltávnál hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
  5. Belekeverjük a tojáshabba a pürésített epret és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint tehetünk még bele porcukrot, ha szükséges.
  6. Az eperhabot poharakba kanalazzuk, a tetejét a maradék eperrel díszítjük. Frissen tálaljuk.

Forrás: Ripost

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek