Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama mazsolás kalácsa

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A nagymama mazsolás kalácsához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a deszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a cukrot, a vajat, a tojást, a mazsolát, a citrom reszelt héját és a sót és jól összedolgozzuk.
  2. A megdagasztott tésztát kizsírozott lábasba tesszük,és letakarva kétszeresére kelesztjük. A tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss