Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama féle linzer

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Egy kevés tejjel jól gyúrható masszává alakítjuk. Gyúródeszkán jól átgyúrjuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. Kis pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Miután kihűltek megkenjük őket lekvárral, és kettesével összeragasztjuk. Konyharuhával letakarva, fénytől védett helyen tároljuk.

    LINZER NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! 20 KIPRÓBÁLT LINZER RECEPT AZ ÜNNEPRE >>> 

    Még több aprósütemény recept >>> 

    Rögtön puha mézeskalács >>>

     

Megjegyzés

1 napig hagyjuk állni a kész süteményeket, amíg meg nem puhulnak. Mivel sütés után kissé megkeményednek! - HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss