Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama almás pitéje

75 perc
bonyolult
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • fahéj (őrölt)
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • A tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl (kisebb)
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

  1. Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
  2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval, a tojássárgájával, a sütőporral, a tejföllel, a sóval és a cukorral begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
  3. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
  4. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. 

NAGYMAMÁM-FÉLE KRUMPLIS LÁNGOS >>> 

NAGYMAMA FÉLE FÁNK>>> 

PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA>>> 

Megjegyzés

Az adag egy 40×30-cm tepsihez van mérve. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss