hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama almás pitéje

60 perc
bonyolult
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A két tenyerünk között összemorzsoljuk a hideg vajat a sütőporral elvegyített liszttel. Hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A töltelékhez meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat. A húsukat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a cukorral és a citrom kifacsart levével. 
  3. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta az almás tölteléket, megszórjuk azt a fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral, majd a 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Liszttel meghintett felületen a maradék tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és befedjük vele az elősütött süteményt. Megkenjük a felhabosított tojásfehérjével, és további 35 percig sütjük.

Ha a tészta túl kemény, további 1 ek tejföllel lágyíthatod azt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss