Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi zserbója

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kockacukorral elkevert tej felében. A tésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a margarint, a tojást és a maradék tejet. Végül hozzákeverjük az élesztőt is, és összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral és a lekvárral.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az első lapot, és rákenjük a töltelék felét. Rátesszük a második kinyújtott tésztalapot, amire rákenjük a töltelék másik felét. Végül befedjük az utolsó tésztával.
  4. A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, gőz felett felolvasztott és az olajjal elkevert csokival megkenjük a tetejét.

    KLASSZIKUS, MÉZES ÉS VILLÁMGYORS: 10 ZSENIÁLIS VARIÁCIÓ ZSERBÓRA! >>> 

    8+1 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES KARÁCSONYI ZSERBÓHOZ >>> 

Megjegyzés

A zserbó egy igazán finom sütemény, elmaradhatatlan az ünnepi asztalról! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss