hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi zserbója

65 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kockacukorral elkevert tej felében.
  2. A tésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a margarint, a tojást és a maradék tejet. Végül hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is, és összegyúrjuk.
  3. A töltelékhez a darált diót elkeverjük a cukorral és a lekvárral.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az első lapot, és rákenjük a töltelék felét. Rátesszük a második kinyújtott tésztalapot, amire rákenjük a töltelék másik felét. Végül befedjük az utolsó tésztával.
  5. A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  6. A csokimáz elkészítéséhez gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd elkeverjük az evőkanálnyi olajjal. Egyenletesen rákenjük a zserbó tetejére, hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva kínáljuk. 

Megjegyzés

A zserbó az a klasszikus sütemény, amely elmaradhatatlan az ünnepi asztalról! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek