Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi töltött paprikája

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csomag (125 g) előfőzött rizs
  • 1-2 db tojás
  • 5 dl paradicsompüré /vagy ivólé/
  • 8 db zöldpaprika
  • 3-4 evőanál ketchup
  • bors
  • cukor
  • Az ízesitéshez:
  • 1 fej vöröshagyma egészben
  • 1 db babérlevél
  • zellerszál
  • rozmaring
  • borsikafű
  • zsályalevél
  • 1-2 gererezd fokhagyma
  • A tálaláshoz:
  • főtt burgonya vagy kenyér

Elkészítés

Elkészítés: Megmosom a zöldpaprikát, csumáját kivágom, magjától, ereitől megtisztítom. A főzőtasakos rizst sós vízben félpuhára főzöm, majd lecsepegtetem. Nagyobb lábasba beleöntöm a paradicsompürét, vízzel felhígítom, majd felteszem főni.

Eközben a rizst, a darált húst és a tojásokat összekeverem, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított /3-4 db/ zsályalevelet, a száráról lecsipegetett borsikafűvet, és a darabokra vágott fokhagymát, mindezt jól összedolgozom.

A zöldpaprikákat megtöltöm, a maradékból gombócokat formálok, és a forrásban lévő paradicsomos lébe belerakom. Hozzáadom az ízesítő fűszernővényeket, sózom, cukrozom, és készre főzöm.

Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss