Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi féle zöldborsóleves

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. 
  2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát az alaplében feltesszük főni lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük. 
  3. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük. 
  4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

ZÖLDBORSÓVAL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>> 

3 ZÖLDSÉG, AMIT NEM HASZNÁLSZ, PEDIG KELLENE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss